NO VULL SER MARE. NO SÓC MARE.

La Generació No-Mo.

Designed by Freepik
Aquesta afirmació podria semblar políticament incorrecta però forma part de la realitat de moltes dones. Fora convencionalismes, aquesta és una afirmació que comença com a pregunta. Els primers anys és rotunda doncs la vida et condueix per escenaris que la fan, en principi, prioritària, després en forma de pregunta et porta a ser conscient observadora de les dues possibles respostes. Tens 300 mil raons i llavors, decideixes!
Mai no sabràs que hagués passat si la teva tria fos una altra. Però tampoc sabràs mai que hagués passat si, podent triar, no fos possible.
Si la tria o circumstància ha estat NO ser mare, entres en els paràmetres de ser una Dona No-Mo, abreviació de l’anglès  not mothers (no madres).  
La Generació No-Mo és un terme que el va fer popular l’associació britànica Gateway Woman, que defèn els drets de les dones i la llibertat a ser o no mares.

Detrás de cada mujer sin hijos hay una historia, una historia diferente para cada uno de nosotros. Su historia puede estar aquí, o partes de ella, o puede ser el número 51 o el número 151 ...

Y sí, todas las historias anteriores son verdaderas.

Mucha gente piensa que la habitación llamada falta de hijos tiene solo dos puertas: "no quería" o "no podía tener". ¡Aquellos de nosotros que no tenemos hijos por las circunstancias sabemos que es mucho más complejo que eso!

Jody Day va ser cofundadora d’aquesta associació i autora del llibre Rocking The Life Unexpected (conegut també com la Bíblia de les dones). Al web de Gateway Mujeres,  teniu la possibilitat de saber més i baixar-vos uns capítols del seu llibre.

Josué Cisneros, és l’autor de l’article que es publica, en Mujer al día, sota el títol :Eres una mujer No-Mo? On es detallen  10 cosas que las mujeres NoMo quieren que todo el mundo sepa.

En relació a aquest tema és interessant  l’article que publica Womenalia.

I no us perdeu el que apunten en el seu apartat :


“La generación NoMo, un avance más para la mujer moderna”, en relació al mon laboral.


"El nivel de madurez y de empoderamiento de una sociedad se mide en parte por su capacidad de elegir libremente", Nohemí Hervada, Womenalia.